Index Vakbarát Hírportál

Így lehet felismerni a hamisított Pick szalámit

2022. április 15., péntek 15:04

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán hamisított Pick szalámira bukkant egy budapesti vásárcsarnokban. A Pick Szeged most közleményben reagált, és közölte, miként lehet felismerni az ilyen termékeket.

A Nébih szerdai közleménye szerint a hamisított szalámikat Pick-csomagolásban árulták, de már a terméken feltüntetett adatok is gyanúra adtak okot, mivel a címkén és a celofánborításon eltérő engedélyszámok szerepeltek.

Haluska Adrienn, a Pick Szeged Zrt. fejlesztési és minőségirányítási igazgatója ezzel kapcsolatban arra figyelmeztetett a cég által kiadott közleményben, hogy „ha egy termék megjelenése, csomagolása vagy annak minősége, ára, esetleg értékesítési helye eltér a megszokottól, az már önmagában gyanakvásra adhat okot, és érdemes alaposabban elolvasni a csomagoláson fellelhető kiegészítő információkat”.

Ha bizonytalanok vagyunk a termék eredetiségében, inkább ne vegyük meg! Ilyen esetekben az egészségünket is kockára tehetjük, hiszen a termék eredete, gyártási körülményei ismeretlenek, legtöbb esetben nem is felelnek meg az előírt higiéniai feltételeknek, jogszabályoknak

– mondta Haluska Adrienn.

A cég közleményében arra is emlékeztettek, hogy az utóbbi évtizedekben már több alkalommal is próbálkoztak azzal, hogy hamisított Pick szalámit hozzanak forgalomba. A Pick emiatt már a kezdetektől fogva igyekszik néhány módon megkülönböztetni a termékeit.

Ezek közül többet (Pick felirat, nemzeti szín, fémplomba) a mai napig őriznek a Pick-csomagolások. A termékek mai (és idén áprilisban megújult) csomagolása is egyértelműen rámutat azokra a termékjellemzőkre, karakterjegyekre, melyek alapján a vásárló beazonosíthatja, megkülönböztetheti a valódi Pick szalámikat más szalámitermékektől

– írták. Hozzátették: minden esetben fellépnek az ellenük és a fogyasztók ellen is irányuló termékhamisítások, védjegybitorlások, jogsértések ellen.

A Nébih időközben közzétett egy videót is a most lefoglalt Pick szalámikról.

Rovatok