Index Vakbarát Hírportál

Másfél milliárd dolláros vesztesége ellenére az American Airlines bizakodóan tekint a jövőbe

2022. április 21., csütörtök 15:52

Az American Airlines az első negyedévben több mint másfél milliárd dollár veszteséget szenvedett, azonban a jövőre nézve nyereséget jósolnak.

Az American Airlines első negyedéve veszteségesre sikerült. Az amerikai légitársaság év elején 1,64 millió dollárt veszített. Részvényei azonban több mint tíz százalékkal növekedtek, ezért a cég bizakodóan várja a jövőt.

A társaság bevételét leginkább a koronavírus omikron-variánsa befolyásolta negatívan. De az utasok márciusban visszatértek, és a vállalat ismét profitot termelt. Elmondásuk szerint bevételük kétszeresére nőtt, a járvány előtti szint 84 százalékát visszanyerték. 

A kereslet nagyon erős, emiatt a második negyedévben nyereségesnek számítunk 

– idézi az ABC News Robert Isomt, a texasi székhelyű Fort Worth légitársaság vezérigazgatóját, aki szerint a lendület a járványügyi korlátozások enyhítésének köszönhető.

A foglalások száma az utóbbi időben szinte a járvány előtti szintre emelkedett. 

A magasabb bevétel mellett ugyanakkor magasabb üzemanyag- és munkaerőköltségekkel kell megküzdeniük. Amerikában egy év alatt az üzemanyag ára megduplázódott, a bérköltségek pedig 15 százalékkal emelkedtek. De az optimista hozzáállást egyre több légitársaság osztja. A Delta Air Lines és a United Airlines jóslata is az, hogy az egész év nyereséges lesz.

Rovatok