Index Vakbarát Hírportál

Küldött egy e-mailt az Apple, el se hitték az emberek, mit kapnak

2022. május 26., csütörtök 14:20

A techóriás szerdán közölte, hogy a piaci körülményekre reagálva emeli a vállalati és kiskereskedelmi dolgozók fizetését.

Az Apple lépése azután történt, hogy a Google, az Amazon és a Microsoft is változtatott a fizetési struktúráján az elmúlt hetekben a tehetségek megtartása és vonzása érdekében. Az iPhone-gyártó egy e-mailben közölte az alkalmazottakkal, hogy a vállalat növeli teljes kompenzációs költségvetését – írja a Wall Street Journal.

Emelkedhetnek a kezdő fizetések is 

Az Egyesült Államokban az órabéres munkavállalók kezdő fizetése óránként minimum 22 dollárra emelkedik, ami 45 százalékos növekedést jelent 2018-hoz képest. A tengerentúlon várhatóan emelkedni fognak a kezdő fizetések is.

A világ legjobb csapattagjainak támogatása és megtartása lehetővé teszi számunkra, hogy a legjobb, leginnovatívabb termékeket és szolgáltatásokat nyújtsuk ügyfeleink számára. Idén az éves teljesítményértékelési folyamatunk részeként növeljük a kompenzációs költségvetésünket

– nyilatkozta az Apple szóvivője.

Az infláció áprilisban elérte a 8,3 százalékot, ami az utóbbi negyven év plafonját jelenti, eközben a munkanélküliség továbbra is alacsony szinten, 3,6 százalékon van. Ezek a tényezők arra késztették a legtöbb munkavállalót – különösen a technológiai szektorban dolgozókat –, hogy jobb fizetést vagy rugalmasabb feltételeket keressenek más vállalatoknál.

Vannak arra utaló jelek, hogy a techdolgozók jelenleg heves munkaerőpiaca lassulhat a közeljövőben.

(Borítókép: Getty Images Hungary)

Rovatok