Index Vakbarát Hírportál

A kormány bejelentései a forint árfolyamát és a tőzsdét is megrángatták

2022. május 26., csütörtök 15:34

Folyamatosan árazzák a piacot a befektetők. Szinte az összes magyar részvényt rángatják. A forint csütörtökön 390,27-395,90 közötti sávban mozgott.

Szerdán rosszul fogadták a befektetők Orbán Viktor miniszterelnök bejelentését – ahogy arról beszámoltunk –, miszerint megadóztatják a nagy cégeket Magyarországon, és létrehozzák a rezsivédelmi és a honvédelmi alapot. A magyar részvénypiacon meredeken estek az árfolyamok.

Kormányinfó alatt: folyamatos mozgás

Csütörtökön Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterrel közösen megtartott Kormányinfója alatt a piac folyamatosan árazta a bejelentéseket:

Összegezve: a magyar tőzsdén eddig a mai Kormányinfó nem váltott ki heves reakciót az árfolyamokban. Nagyjából ugyanakkora mínuszban van a BUX, mint a Kormányinfó kezdete előtt, inkább úgy lehetne megfogalmazni, hogy a tegnapi, Orbán Viktor által tett bejelentést követően folyamatosan értékelnek a befektetők, és ezt a Kormányinfó erősítette.

Frissítés (15.50-kor):

Miközben zajlik a kormányinfó, a magyar tőzsdén elkezdett javulni a hangulat, az OTP és a Mol is sokat javított a korábbi eséshez képest, ezzel a BUX már csak 3,1 százalékos mínuszban van – ahogy arról a Portfólió beszámolt.

(Borítókép: Index)

Rovatok