Index Vakbarát Hírportál

Növelte a bevételét és a nyereségét a 4iG

2022. május 31., kedd 18:22

Növelte a bevételét és a nyereségét, valamint a térség meghatározó infokommunikációs társaságává vált az első negyedévben a 4iG Nyrt. – közölte a vállalatcsoport kedden.

A nemzetközi pénzügyi standardok (IFRS) szerint készített beszámolójuk szerint a 4iG az idei első 3 hónapban 48,9 milliárd forint értékesítési árbevételt és 2,2 milliárd forint adózott eredményt ért el. A forgalom 68 százaléka a távközlési vállalatok tevékenységéből származik. A tavalyi azonos időszakban 15,3 milliárd forint árbevétellel és 566 millió forint adózott eredménnyel zártak.

Az első negyedév vállalati eseményei közül kiemelték a távközlési portfóliójuk apportálását az Antenna Hungáriába. A 4iG ezt követően informatikai rendszerintegrátorból távközlési és informatikai szolgáltatásokat kínáló, nemzetközi infokommunikációs cégcsoporttá fejlődött, miközben a Nyugat-Balkán meghatározó szakmai befektetőjévé léptek elő, és maguk is nemzetközi beruházókkal gyarapodtak. Közülük a legjelentősebb a Rheinmetall AG, amely stratégiai partnerként 25 százalékot meghaladó részesedést szerzett a cégcsoportban.

Nemzetközi lehetőségek

A német vállalattal kötött partneri együttműködéstől azt remélik, hogy a védelmi iparban nemzetközi lehetőségek nyíltak meg a 4iG előtt. A közlemény ezenfelül az infokommunikációs vállalatok konszolidálását, az egységes szervezeti és irányítási struktúra kialakítását fogalmazta meg célként, hogy – mint írták – egységes márkanévvel, a társaság piaci súlyának megfelelő hatékonysággal léphessenek föl a magyarországi és nemzetközi piacokon.

A 4iG tavaly 93 milliárd forint nettó árbevétellel zárt, több mint 62 százalékkal haladva meg a 2020-ast. A 6,35 milliárd forintos adózott eredmény 85 százalékos emelkedést jelentett éves összevetésben. A társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója, részvényei 759 forinton zártak kedden, értékük egy éven belül 602 és 1134 forint között változott.

Rovatok