Index Vakbarát Hírportál

Irdatlan mennyiségű pénzt fizetett a Szerencsejáték Zrt. az embereknek

2022. június 1., szerda 16:04

490 milliárd forintot nyertek tavaly összesen azok, akik részt vettek a Szerencsejáték Zrt. játékaiban. Azonban a cég is dörzsölheti a markát, hiszen nagyon sokat kaszált a veszteseken.

Több mint hétszázmilliárd forint árbevételt ért el tavaly a Szerencsejáték Zrt., ami 22 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi eredményeiket a cég beszámolója szerint. Ennek az összegnek körülbelül a hetven százaléka, 490 milliárd jutott vissza a játékosaikhoz nyereményként,

azaz napi átlagban nagyjából 1,3 milliárdot fizettek ki.

Az adózott eredményük pedig meghaladta a 28 milliárdot. A társaság 2021-ben emellett 131 milliárd forintot fizetett ki egyebek mellett adók, járulékok, díjak, osztalék formájában, ami 12 százalékkal múlta felül a korábbi várakozásokat – derült ki a cég éves beszámolójából, amelyet a Haszon összegzett. Ezt a cég vezérigazgatója úgy kommentálta, hogy „a pénzügyi mutatóink kellő alapot adnak ahhoz, hogy a vállalat modern, stabil, a regionális piacon is jelen lévő szereplővé váljon, és felkészülten várja a hazai távszerencsejáték-piac nyitását”.

Taroltak a sportfogadások

A Szerencsejáték Zrt. szerint a tendenciák az utóbbi időben eltolódtak a gyorsabb és magasabb nyeremény-visszafizetésű játékok felé. A statisztikák azt mutatják, hogy a sorsjegyek 27,2 százalékkal, a fogadások 35,6 százalékkal bővültek. A sportfogadások gyarapodását leginkább a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokságnak és a nyári olimpiai játékoknak tulajdonítják a szakemberek, ami sok sportfogadót vonzott. 

A fogadási üzletág emelkedő árbevételi részaránya 2021-ben először haladta meg az ötven százalékot, amely a teljes forgalom 53,8 százalékát tette ki

– emelte ki a cég beszámolójából a Haszon.

Rovatok