Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk PR-céggel figyelteti az alkalmazottait Facebookon

2022. június 4., szombat 09:10

Elon Musknak rossz érzése van a gazdasággal kapcsolatban, le akarja csökkenteni a Tesla munkahelyeit. A cég egyébként állítólag fizetett egy tanácsadó cégnek, hogy figyelje az alkalmazottak Facebook-interakcióit, miután néhány dolgozó szakszervezetet akart alapítani a vállalat kaliforniai Fremontban található gyárában.

Kiderült, hogy az MWW PR figyelte az alkalmazottak közösségi médiumon folytatott beszélgetéseit a vállalat munkaügyi gyakorlatával és egy szexuális zaklatási perrel kapcsolatban. Az MWW PR állítólag 2017 és 2018 között nyomon követte az alkalmazottak beszélgetéseit egy Tesla-alkalmazotti Facebook-csoportban. A PR-cég figyelte a közösségi médiaplatformot a szervezési erőfeszítésekkel kapcsolatos megjegyzésekért, valamint azért, hogy kifejezetten szervezőkkel kapcsolatos kutatásokat végezzen, és a felderítésük alapján munkaügyi kommunikációs terveket, médialistákat és pályázatokat dolgozzon ki.

Az MWW PR azt nyilatkozta, hogy 2017-2018-ban a Teslával konzultált egy széles körű alkalmazotti kommunikációs megbízásról a vállalat gyors növekedésének időszakában.

Általános gyakorlat a médiatudósítások és a vállalatról szóló nyilvános társadalmi beszélgetések áttekintése, hogy betekintést nyerjünk a márkával kapcsolatos problémákba és az érdekeltek megítélésébe

– közölte a cég. a CNN szerint

Joe Biden reagált Elon Musk aggodalmaira

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk aggódik a gazdasági helyzet miatt, hiszen az elektromos autógyártónál a munkahelyek mintegy 10 százalékát le akarja építeni – derült ki Musk vezetőknek küldött e-mailjében. A Tesla 2021 végén mintegy 100 ezer embert foglalkoztatott a vállalatnál és leányvállalatainál az éves SEC-bejelentés szerint. 

Az üzenet két nappal azután érkezett csütörtökön, hogy a világ leggazdagabb embere felszólította az alkalmazottakat, hogy térjenek vissza a posztjukra, vagy hagyják el a céget. Joe Biden reagált Elon Musk figyelmeztetésére a recesszióval kapcsolatban, és elvetette az aggodalmakat a gazdaságról, ami állítólag arra készteti a Teslát, hogy leépítse alkalmazottainak 10 százalékát.

Sok szerencsét a Holdra utazásához

– mondta Joe Biden amerikai elnök, miután felsorolta azon autóipari és technológiai vállalatok nevét, amelyek több munkavállalót vesznek fel. Biden és vezető tanácsadói nem értékelték súlyosnak az inflációs fenyegetést. Musk terveivel kapcsolatban inkább más, bővülő cégekre mutatott rá.

Miközben Elon Musk erről beszél, a Ford elsöprő mértékben növeli beruházásait

– mondta Biden, utalva a Ford csütörtöki bejelentésére, miszerint 3,7 milliárd dolláros beruházást hajt végre Ohióban, Michiganben és Missouriban, hogy 6000 dolgozót vegyen fel, akik főként az elektromos járművek gyártására összpontosítanak – írja a USA Today.

Az elnök kiemelte a Stellantis más elektromos járművekkel kapcsolatos beruházásait, valamint a világ legnagyobb félvezetőgyártója, az Intel terveit egy 20 milliárd dolláros komplexum építésére az ohiói Columbus mellett.

Elon Musk válasza

Csak annyival reagált az elnök megjegyzéseire a NASA-val közös SpaceX projekttel kapcsolatban egy Twitter-bejegyzésben:

Köszönöm, elnök úr!

– írta Elon Musk.

Rovatok