Index Vakbarát Hírportál

A versenyhivatal a hőszigetelők piacát vizsgálja

2022. június 16., csütörtök 15:30

Gyorsított ágazati vizsgálatot kezdett a hőszigetelő anyagok piacán a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) – közölte a GVH csütörtökön az MTI-vel.

A GVH korábban hasonló vizsgálatot folytatott már a kerámia falazóelemek és az építési fa piacán, a verseny élénkítése érdekében javaslatcsomagokat dolgoztak ki. Most a hőszigetelő anyagok piacán a sor.

A vizsgálatot azzal indokolták, hogy egyes termékek – különösen bizonyos kőzetgyapot, üveggyapot, polisztirol hőszigetelők – jelentősen drágultak a közelmúltban.

Az építkezések tervezhetőségét, a beruházások befejezését is befolyásoló áremelés a GVH szerint a piaci verseny torzulásával függhet össze, ezért indokoltnak látják a sürgős beavatkozást.

Mint írták, a vizsgálat eredményeit jelentésben összegzik majd. A jelentés tervezetének elkészítésére a GVH-nak egy hónapja van, de indokolt esetben két alkalommal, legfeljebb egy-egy hónappal meghosszabbítható.

A GVH a közlemény szerint kiemelt feladatként kezeli az építőipari alapanyagár-emelkedéshez köthető piaci torzulások, jogsértések feltárását.

Rovatok