Index Vakbarát Hírportál

Ennyiért ugranak be a bajbajutottakért a vízimentők

2022. június 27., hétfő 11:01

Vízimentőket általában nyáron keresnek, viszont nem csak a Balatonra. Most pedig a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) várja a jelentkezőket nyári munkavégzésre.

A Facebookon keres vízimentőket a VMSZ. A Balatonnál nettó 350 000 forint feletti fizetést, míg vidéken akár nettó 400 000 forintot is kereshet a leendő életmentő havonta. Ráadásul a munkavégzés ideje alatt szállást is biztosítanak.

Munkavégzés előtt sikeresen kell teljesíteni egy képzést, ahol összesen három végzettség szerezhető meg 25 000 forintért. A meghirdetett képzéseken strandi vízimentő, úszómester, uszodagépészeti és vízkezelői, valamint

vízicsúszda-kezelő vizsgát is tehetnek a jelentkezők.

A 80 órás oktatást alkalmassági vizsga előzi meg. Az oktatás a nyílt vízen zajlik, és vizsgával záródik.

Korábban mi is foglalkoztunk a vízi balesetekkel. Lapunknak akkor Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke elmondta, hogy sok vízi tragédia elkerülhető lenne vízbiztos úszástudással, elővigyázatossággal és a mentőmellények általános használatával. 

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata már négy éve kampányol azért, hogy felhívják a figyelmet arra: vízbe menetelkor fontos a védőfelszerelés használata.

(Borítókép: Vízimentő az alsóörsi strandon 2020. augusztus 13-án. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok