Index Vakbarát Hírportál

A németek lefoglalták a Gazprom három hajóját

2022. július 1., péntek 10:45

A németek határozatlan időre átvették az irányítást három, cseppfolyósított földgázt szállító orosz Gazprom-hajó felett. A hajók a Gazprom német leányvállalatának, a Gazprom Germaniának a tulajdonát képezték, mely már áprilisban német fennhatóság alá került.

Az amerikai tőzsdén jegyzett Dynagas LNG Partners közölte, hogy a német energiahálózat-szabályozó hatóság „határozatlan időre” átvette az irányítást a Gazprom Germania három hajója felett, miután a németek áprilisban átvették a vállalat tulajdonjogát.

Az Amur River és Ob River nevű hajókat 2028-ig szóló, míg a Clean Energy nevű hajót 2026-ig érvényes szerződéssel a Dynagas vállalattól bérelte a Gazprom. Mostanra mindhárom hajó német fennhatóság alá került.

Németország energiaellátásának biztosítása érdekében átvette az irányítást az ország legnagyobb gáztárolóját irányító Gazprom Germania felett is. A vállalat új neve Securing Energy for Europe lett.

A felvásárlás azután történt, hogy az orosz Gazprom bejelentette, hogy már nem birtokolja leányvállalatát, a Gazprom Germaniát, de nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni az egység új tulajdonosi szerkezetét – írja a Telegraph.

(Borítókép: John Macdougall / AFP)

Rovatok