Index Vakbarát Hírportál

Ennyit buktak a világ leggazdagabb emberei, Elon Musk a legszomorúbb

2022. július 2., szombat 10:39

A világ 500 leggazdagabb emberének vagyona 1400 milliárd dollárral csökkent az idei első félévben a globális részvénypiacok lejtmenete miatt, a június végi állapot szerint.

Különösen sokat veszített a Tesla vezetője, Elon Musk, csaknem 62 milliárd dollárt, de még ennél is többet, 63 milliárd dollárt az Amazon.com alapítója, Jeff Bezos. 

A Bloomberg vagyonuk alapján milliárdosokat rangsoroló Billionaires indexe szerint Elon Musk továbbra is a világ leggazdagabb embere 208,5 milliárd dolláros vagyonával. A második helyen Jeff Bezos áll 129,6 milliárd dollárral.

100 milliárdnál nagyobb vagyon tulajdonosai

Őket a harmadik helyen az LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton elnök-vezérigazgatója, Bernard Arnault követi 128,7 milliárd dolláros vagyonnal, a negyedik helyen Bill Gates áll 114,8 milliárd dollárral.

A lista szerint csak ők négyen rendelkeztek 100 milliárd dollárnál nagyobb vagyonnal a világon június végén, míg az év elején még tízen voltak.

Az év elején még a tízes listán szerepelt például Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója, akinek a vagyona feleződött, az év eleje óta 65,5 milliárd dollárral 60 milliárd dollárra apadt, ami a 17. helyre volt csak elég a világ leggazdagabbjainak június végi listáján.

Rovatok