Index Vakbarát Hírportál

Több mint egymilliárd forintot költ zajvédelemre ősztől a Budapest Airport

2022. július 5., kedd 14:56

Összesen 1,2 milliárd forintból bővíti ki a következő három évben lakossági zajvédelmi programját szeptembertől a Budapest Airport – közölte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a program keretében a repülőtér közelében élők zajterhelését csökkentik az ingatlanok nyílászáróinak utólagos szigetelésével vagy cseréjével.

Az ősztől induló bővített programban körülbelül négyezer ingatlantulajdonosnak ajánlják fel zajvédelmi szolgáltatásaikat a XVII., XVIII., X., kerületben, illetve Vecsésen és Üllőn.

Az érintettek kérhetnek pótlólagos ablakszigetelést, amely akár 10-12 decibellel csökkentheti a külső zajokat. Ablakcsere tíz évnél idősebb ablakok esetében a hálóhelyiségekben ingyenesen, egyéb lakóhelyiségekben költségmegosztással igényelhető.

A környéken élők jelentkezhetnék még redőnytok szigetelésére vagy szellőztetőberendezés beszerelésére is. Az igényléseket szeptembertől lehet beadni a Budapest Airporthoz; a lakóingatlanok tulajdonosait postai úton, levélben is tájékoztatják majd.

Rovatok