Index Vakbarát Hírportál

Rétvári Bence: Az Eurostat visszaigazolta a rezsicsökkentés eredményeit

2022. július 7., csütörtök 12:29

Már a háborús áremelkedések előtt is magasak voltak a lakhatási költségek az Európai Unióban, Magyarországot azonban védi a rezsicsökkentés – fogalmazott Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A politikus a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy Magyarországon jelenleg a háztartások 4,9 százalékának jelent aránytalanul nagy terhet a rezsi- és részletfizetés, az EU-ban ugyanakkor mindez a háztartások 7,8 százalékának jelent gondot.

Rétvári Bence arra is kitért, hogy mindezt nemrég az Eurostat is megvizsgálta, az eredménnyel pedig Magyarország számít a negyedik legjobbnak az EU-ban ebben az összevetésben.

A békés időszakban erősödött a magyar helyzet, így a válságos időszak sajnálatos beköszöntével jóval állóképesebbek vagyunk

– jegyezte meg az államtitkár, aki szerint „a háborús áremelkedések a lakhatási költségeket is soha nem látott mértékben emelik Európa-szerte, különösen fontos, hogy Magyarország stabilizálta a magyarok lakhatási helyzetét az elmúlt években”.

Rétvári Bence nyilatkozatában azt is elmondta, hogy az Eurostat felmérésével visszaigazolta a rezsicsökkentés eredményeit.

(Borítókép: Rétvári Bence 2022. június 24-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok