Index Vakbarát Hírportál

Ismét sztrájkol a Ryanair személyzete

2022. július 12., kedd 16:01 | aznap frissítve

A Ryanair több spanyolországi járatát törölték a légiutas-kísérők sztrájkja miatt. A járattörlések hatással voltak többek között a barcelonai, az ibizai és a mallorcai menetrendekre.

Kedden kezdődött a Ryanair utaskísérőinek második körös sztrájkja Spanyolországban, amely további 11 napot fog érinteni. Reggel 9 óráig legalább nyolc spanyolországi Ryanair-járatot töröltek, és ez a barcelonai, Palma de Mallorca-i, madridi, valenciai és ibizai járatokat érintette. Fennakadásokra lehet még számítani Girona, Malaga, Sevilla, Alicante és Santiago de Compostela városában – írja az Express.

A tíz spanyolországi repteret érintő sztrájkban a Ryanair csaknem kétezer alkalmazottja vesz részt.

Mint korábban megírtuk, a Ryanair ír légitársaság spanyolországi bázisú személyzete az eddigi sztrájkja utolsó napján bejelentette, hogy júliusban folytatja a munkabeszüntetést a folyamatban lévő bérvita miatt. 

A sztrájkok egybeesnek az EasyJet spanyolországi légiutas-kísérő személyzetének július 15-én, pénteken kezdődő akciójával.

A júliusra tervezett sztrájkok miatt fennakadásokra lehet számítani az EasyJet és a Ryanair Spanyolországba tartó és onnan induló járatain

– figyelmeztette a brit kormány az utazni vágyókat. A brit reptereken szintén fennakadásokra lehet számítani.

Az EasyJetnek három bázisa van Spanyolországban (Barcelona, Palma de Mallorca és Ibiza), amelyeket a sztrájk érinthet.

A sztrájkok ellenére a Ryanair egyes járatai várhatóan továbbra is közlekednek Spanyolországban a sztrájkoló alkalmazottakkal a fedélzeten, ugyanis a spanyol kormánynak az emberek utazási jogának védelme érdekében hozott döntése értelmében a sztrájkoló személyzet egy része továbbra is köteles üzemeltetni a járatokat. A légiutas-kísérők azonban valószínűleg csak biztonsági eligazítást fognak tartani, és nem fognak olyan extra feladatokat ellátni, mint például a frissítők felszolgálása.

Rovatok