Index Vakbarát Hírportál

Újabb városban szüntetik meg a zöld rendszámos hibridek ingyenes parkolását

2022. július 13., szerda 08:31 | aznap frissítve

Újabb városban szüntetik meg a zöld rendszámos hibridek ingyenes parkolását 2022. augusztus elsejétől.

Miskolc abban is Pécs nyomdokaiba lép, hogy a tisztán elektromos autók birtokosai az ügyfélszolgálaton történő regisztráció után továbbra is ingyen parkolhatnak a város által fenntartott parkolóban – írja a Villanyautósok.hu.

A 2016-tól érvényben lévő szabályozást a város 2022. június 28-i keltezésű 13/2022. sz. önkormányzati rendelete módosította, melynek értelmében

már csak a regisztrált, tisztán elektromos autókkal lehet ingyenesen parkolni Miskolcon. 

Augusztustól a parkolási díjak is növekednek a városban, a zöld zónában a jelenlegi 400 Ft/óra díj 440 forintra, a sárga zónában 220 forintról 260 forintra nő. A kék zónát átsorolják a sárgába, aminek következtében az eddig 150 Ft/óra díj 260 forintra növekszik.

Egyelőre nem tudni, hogy a regisztrációt milyen formában lehet elintézni, csak személyesen vagy online is, valamint az sincs tisztázva még, hogy a töltés idejére is fizetni kell-e a nem regisztrált elektromos vagy a kedvezményből kizárt zöld rendszámos tölthető hibrid autók tulajdonosainak.

A Pécsre utazó villanyautó-tulajdonosok leadhatják a regisztrációjukat e-mailben is, azonban körülbelül öt munkanapos átfutási idővel kell számolniuk. A várakozási idő arra enged következtetni, hogy a hazánkban lévő közel 30 ezer tisztán elektromos autó jelentős részének városonkénti regisztrációja jelentős terhet ró a parkolókat üzemeltető vállalkozások ügyfélszolgálatára. 

Rovatok