Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk szerint a Twitternek indokolatlan a kérése

2022. július 16., szombat 09:07

Elon Musk indítványt nyújtott be, amelyben ellenzi a Twitter azon kérelmét, hogy gyorsítsák fel a tárgyalást a közösségi médiavállalat 44 milliárd dolláros üzletének felbontására irányuló tervével kapcsolatban.

Elon Musk ügyvédei a delaware-i kancellári bírósághoz pénteken benyújtott dokumentumokban azt közölték, hogy elutasítják a Twitter „indokolatlan kérését”, miszerint két hónapon belül bíróságra kell vinni az ügyet.

Ez a legújabb lépés a Twitter és Musk közötti, nagy jogi összecsapásnak ígérkező küzdelemben. A San Francisco-i székhelyű vállalat igyekszik megoldani a hónapok óta tartó üzleti bizonytalanságot, miután Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója nemrég bejelentette, hogy eláll a felvásárlásra tett 44 milliárd dolláros ajánlatától azzal az indokkal, hogy a Twitter nem adott kielégítő tájékoztatást a platformon lévő hamis fiókokról.

A Twitter a hét elején beperelte Muskot a közösségi médiaplatform megvásárlásáról szóló megállapodás megsértése miatt és jogi lépéseket helyezett kilátásba, hogy ezzel kényszerítse rá a Tesla elnökét ígéretének teljesítésére.

A Twitternek nagyon hirtelen a kérése, hiszen a két hónapos huzavona és spamfiókokkal kapcsolatos ködösítés után most felgyorsítanák a tárgyalást. Ez a legújabb taktikájuk az igazság elrejtése érdekében

– áll Musk beadványában.

Musk ügyvédei azzal érveltek, hogy a hamis és spamfiókok körüli vita alapvető fontosságú a Twitter értéke szempontjából, és rendkívül tény- és szakértőigényes. Azt mondták, hogy több időt igényel majd a feltárás, és jövő februárban vagy azt követően tárgyalnának az ügyről.

A Twitter nem kívánta kommentálni Musk legújabb indítványát.

Rovatok