Index Vakbarát Hírportál

A Sky News törölte a hétfői brit miniszterelnök-jelölti tévévitát

2022. július 18., hétfő 14:55

Törölték a brit miniszterelnök-jelöltek harmadik tévévitáját, miután a két legnagyobb esélyes, Rishi Sunak és Liz Truss lemondta részvételét.

A Sky Newson a vitát hétfőn este tartották volna, miután az ITV és a Channel 4 az elmúlt napokban már rendezett hasonló vitákat a Boris Johnson helyére pályázó, a versenyben bent maradt utolsó öt jelölt részvételével − írta meg a Deadline

A csatorna közölte, hogy nem tudja megrendezni a vitát Rishi Sunak volt pénzügyminiszter és Liz Truss külügyminiszter részvétele nélkül.

A párost tartják a két legnagyobb esélyesnek a posztra, jelenleg Rishi Sunaknak van a legtöbb híve a választást végül eldöntő parlamenti képviselők között. A hét végére már csak két jelölt fog maradni és szeptember 5-ig új személy kerülhet a posztra.

Sunak és Truss legfőbb riválisának tartott  Penny Mordaunt a The Guardiannek úgy nyilatkozott, hogy

szégyen, hogy egyes kollégák nem találják meg a módját annak, hogy civilizáltan vitatkozzanak egymással. A küzdelemben én soha nem kerültem ki a médiát, és nem zárkóztam az élő adásba kerülő interjúktól és vitáktól − az emberek megérdemlik, hogy láthassák beszélni jövendő vezetőidet.

Rovatok