Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk nem ezt szerette volna hallani a bíróságon

2022. július 20., szerda 08:51

Egy amerikai bíró elrendelte, hogy a Twitter Elon Musk ellen indított perét jövő február helyett idén októberben tárgyalják, ami igen kellemetlen hír a világ egyik leggazdagabb emberének, aki halasztást kért.

A Twitter azért perelte be Elon Muskot, mert az üzletember elállt a közösségi médiavállalat megvásárlásáról szóló 44 milliárd dolláros üzlettől. Musk jogi csapata azt kérte, hogy a tárgyalást annak bonyolultsága miatt jövő év februárjában tartsák meg, míg a Twitter a szeptemberhez ragaszkodott.

Musk azzal érvelt, hogy a gyorsított eljárás lehetővé tenné a Twitter számára, hogy elrejtse az igazságot a kamufiókokról. A bíró végül nem a legkorábbi lehetséges időpontot választotta ki, de a döntés így is a Twitternek kedvez.

Kathaleen McCormick, delaware-i kancelláriaminiszter egyetértett a céggel, amely szerinte gyors döntést érdemel a követeléseivel kapcsolatban. McCormick hozzátette, a tárgyalás elhalasztása helyrehozhatatlan károkkal fenyeget, mint mondta, minél nagyobb a késés, annál nagyobb a kockázat, írja a BBC.

A Twitter jogi képviselői szerint a tárgyalásra néhány hónap alatt is alaposan fel lehet készülni, ezért nincs értelme húzni az időt.

(Borítókép: Elon Musk 2020. március 9-én Washingtonban. Fotó: Win McNamee / Getty Images)

Rovatok