Index Vakbarát Hírportál

A tőzsde is észlelte a rezsibejelentést

2022. július 21., csütörtök 10:24

Pozitívan fogadta a magyar tőzsde, hogy megjelentek a rezsicsökkentés korlátozásának részletszabályozásai a Magyar Közlönyben.

Ahogy arról az Index is beszámolt: megjelentek a rezsicsökkentés korlátozásának részletszabályozásai a Magyar Közlönyben.

A rendelet értelmében az alábbi árakat kell fizetni a villamos energiáért:

Földgáz esetén pedig:

Jól reagált a tőzsde a rezsibejelentésre

A nyitást követően a budapesti értéktőzsde enyhe pluszban van. Délelőtt 10 órakor a BUX 0,5 százalékos pluszban van. A vezető részvények – az OTP kivételével – erősödnek. 

Még nyitás előtt Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője úgy kommentálta az Indexnek a tőzsdei hangulatot, hogy a vezető részvények közül az OTP árfolyama 8 ezer forintos szint fölött zárt, így ez ismét támaszként funkcionál.

A Mol árfolyama a szelvényvágást követően emelkedni tudott, a következő ellenállás 2835 forintnál van. A Richter árfolyama előtt a 8400 forintos szint lehet ellenállás, ugyanakkor a technikai indikátorok alapján már várható némi negatív korrekció az árfolyamban. A Magyar Telekom a 420 forintos szint visszahódításával próbálkozhat – közölte az elemző.

Egy euróért jelenleg 400 forint 10 fillért, egy dollárért 392 forint 20 fillért kérnek. 

Szakértők szerint a mai tőzsdei kereskedést nemcsak a rezsibejelentés mozgatja, hanem az is, hogy az EKB délután tartja kamatdöntő ülését, az oroszoknak pedig ma kell megnyitniuk a tervezett karbantartás miatt leállított Északi Áramlat 1 gázvezetéket.

(Borítókép: Kiss Dániel / MTI)

Rovatok