Index Vakbarát Hírportál

Gyengül a forint, drágul a lottó

2022. július 21., csütörtök 15:38

Ismét megemelte az Eurojackpot árát a Szerencsejáték Zrt. a gyenge forint, magas euróárfolyam miatt. Korábban mezőnként 820 forintért lehetett játszani, ez mára 840 forintra drágult.

A Szerencsejáték Zrt. honlapja szerint az Eurojackpot alapjáték árát a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott euró–forint-árfolyam heti átlaga alapján határozzák meg sávos rendszerben. Mint írják, a sávosrendszer azt biztosítja, hogy az árváltozás ne legyen gyakori.

Idén márciusban drágult először az Eurojackpot összege, akkor 780 forintról 800 forintra emelkedett. Majd júliusban már 820 forintért lehetett játszani, ami most a gyenge forint–euró-árfolyam miatt már 840 forintba kerül – írja a Pénzcentrum.

Az Eurojackpotot egy másik jelentős változás is érintette idén, amellyel csökkent a nyerési esély. A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a korábbi 1:95 millióhoz arány 1:140 millióra módosul. Továbbá a március 25-i sorsolás óta már nemcsak pénteken, hanem kedden is sorsolnak.

A lap szerint Magyarországon 93 hete nem született telitalálatos nyeremény az Eurojackpoton, a 18 országban elérhető játéknak pedig utoljára március 27-én volt nemzetközi nyertese.

Rovatok