Index Vakbarát Hírportál

Palkovics László elárulta, mi képes biztosítani a magyar ipar fejlődését

2022. július 24., vasárnap 15:31 | aznap frissítve

A stabil német–magyar gazdasági kapcsolatok elengedhetetlenek a magyar ipar fejlődéséhez. Erről Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszélt Stuttgartban.

Palkovics László technológiai és ipari miniszter német ipari vezetők meghívására Stuttgartban egy vacsorán vett részt szombaton, amelyet a nemrég meghalt Horváth Péter közgazdászprofesszor emlékére tartottak.

Az eseményen számos német nagyvállalat vezetője tiszteletét tette, így a Horváth AG, a Robert Bosch GmbH, a Henkel AG és a Kärcher prominens elöljárói is, továbbá Stuttgart polgármestere és több vezető német egyetem képviselője is megjelent.

Palkovics László kiemelte, hogy a gépjárműipar és a kutatás-fejlesztési együttműködési lehetőségek kiaknázása, valamint az egyéb kétoldalú gazdasági kapcsolatok kiemelten fontosak a magyar gazdaság fejlődésének szempontjából.

Kitért arra is, hogy az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsának döntése alapján a szintetikus üzemanyagok miatt 2035-től nem kötelező kivezetni a belső égésű motorokat, amelyek gyártására a magyar és a német autóipar nagymértékben épül.

Mindez nagy eredmény, hiszen ennek köszönhetően sikerül megvédeni a belső égésű motorokat, amelyekre a magyar és a német autóipar épül. Az autóipar éves kibocsátása megfelel a GDP 25 százalékának

– fogalmazott Palkovics László egy szerkesztőségünknek is megküldött közlemény szerint.

Rovatok