Index Vakbarát Hírportál

A magyar családok kiszolgáltatottsága ellen fogtak össze a hazai szervezetek

2022. augusztus 1., hétfő 17:54

Megtartotta első ülését a Gazdasági Versenyhivatal által kezdeményezett Családbarát Munkacsoport 12 állami és társadalmi szervezet részvételével. A fórum célja a magyar családok fogyasztói kiszolgáltatottságának csökkentése.

Az alakuló eseményen a Gazdasági Versenyhivatal mellett részt vettek

Az összefogás célja

Az MTI szerint a munkacsoport célja, hogy a különféle, fogyasztó- és családvédelmi érintettségű szervezetek tapasztalatait egyesíthesse és becsatornázhassa a Fogyasztóvédelmi Kerekasztal munkájába, amelyet az Igazságügyi Minisztérium, kezdeményezett és amelynek tagja a GVH elnöke is. Az alakuló ülésen

a GVH javaslatot vetett fel a családi kapcsolatok nevesítéséről a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok tilalmáról szóló jogszabályban.

Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke szerint a családoknak kiemelt szerepük van hazánkban, a családokat célszerű azáltal is elismerni, hogy a fogyasztók önállóan azonosítható sérülékeny csoportjaként tekintsünk rájuk. Ez megkönnyíti kiemelt védelmüket a hatóságok eljárásai során, ezért társadalmi konzultációt követően egyeztetett javaslatot tesznek a törvénymódosításra, melyet a Fogyasztóvédelmi Kerekasztal elé terjesztek.

(Borítókép:  Róka László / MTI)

Rovatok