Index Vakbarát Hírportál

Itt az üzemanyaghiány, a Balatonnál már alig lehet tankolni

2022. augusztus 3., szerda 10:56

A benzin és a gázolaj ára is csökken péntektől – írja a holtankoljak.hu. Mindeközben a cég ügyvezetője, Bujdos Eszter arra figyelmeztetett, hogy országszerte üzemanyaghiányra lehet számítani a következő 1-2 hétben, de a legnehezebb a Balatonnál lehet majd a helyzet.

A pénteki árcsökkenés által a benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal, a gázolajé pedig 9 forinttal lesz olcsóbb. Ezáltal a piaci átlagárak így alakulnak majd a kutakon:

A hatósági árstop továbbra is érvényben marad azoknál a járműveknél, amelyek az előző hétvégén nem estek ki annak hatálya alól.

Üzemanyaghiány jöhet a következő egy-két hétben

Mindeközben a holtankoljak.hu ügyvezetője, Bujdos Eszter arról beszélt az RTL Reggeli című műsorában, hogy a következő egy-két hétben bizonyos mértékű üzemanyaghiányra lehet számítani az ország egyes pontjain.

A Balatonnál például szinte biztos, hogy nem lehet majd tankolni az elkövetkező időszakban. 

A tó környékén elsősorban a turizmus miatt van üzemanyaghiány, és sokan már most is Veszprémbe járnak tankolni. 

Bujdos Eszter szerint a kieső üzemanyag-mennyiséget a stratégiai készletek felszabadításával pótolni tudják, de ebből szinte csak a nagyobb benzinkutak fognak kapni, a kisebbek nem. A szakmán belül úgy vélik, hogy az üzemanyag-ellátás biztosítása szempontjából a legjobb az lenne, ha a kormány teljesen feloldaná az üzemanyagárstopot – mondta.

Rovatok