Index Vakbarát Hírportál

Húsz liter lesz a tankolási limit egyes benzinkutakon

2022. augusztus 6., szombat 19:15

Az egy tranzakció során tankolható üzemanyag mennyisége már minden Lukoil-töltőállomáson maximálva van. A kisnyomású kútoszlopokon egyszerre 20 litert, a nagynyomásúakon 150 litert lehet a tankba tölteni – közölte a Világgazdasággal a hálózat tulajdonosa és üzemeltetője, a Normbenz Magyarország Kft.

A tulajdonos azt is elmondta: folyamatosan vizsgálja annak a lehetőségét, hogy szüneteltesse egyes egységek működtetését. A lap arra is kíváncsi volt, a literenként 480 forintos hatósági árat mennyivel kellene emelni ahhoz, hogy a hálózat számára nullszaldóssá váljon az ársapkás benzin és dízel forgalmazása.

Mivel azonos a belföldi beszerzési és fogyasztói ár, az összes működési költség a töltőállomásokat üzemeltető Normbenz Magyarország Kft.-t terheli

– közölte a vállalat, amely hozzátette: ennek pontos kalkulációja azért problémás, mert a közműszolgáltatások ára folyamatosan emelkedik, ezért nem tudott érdemben nyilatkozni.

A VG arra sem kapott számszerű választ, hogy mekkora a Lukoil által a kiskereskedelemben eladott üzemanyagon belül az ársapkás és a piaci áras termékek aránya. A magyarázat szerint az adat üzleti titoknak minősül, ugyanis a vállalat által piaci áron eladott termékek nagy része flottakártyás szerződésekhez kötődik.

Az viszont kiderült, hogy a Lukoilnak (Normbenznek) nem hozott számottevő változást az ársapkás tankolás napokban bejelentett további korlátozása, mégpedig a vevőkörének az összetétele miatt. A Lukoil hálózatában ugyanis a benzines tranzakciók több mint 90 százaléka magánszemélyekhez köthető, írja a Világgazdaság.

Korábban az Index is megírta, hogy a Mol-kutakon drasztikus változás lépett életbe, a részletekről ebben a cikkben lehet bővebben olvasni.

(Borítókép: Faludi Imre / MTI)

Rovatok