Index Vakbarát Hírportál

Akciós a magyar búzafinomliszt Hollandiában

2022. augusztus 10., szerda 12:15 | aznap frissítve

Egyet fizet, kettőt kap kedvezménnyel tukmálják a vásárlókra az Első Pesti Malom termékét. Az ár így is négy és félszerese a magyarországinak.

Miután a közelmúltban beszámoltunk róla, hogy Szlovákiában dübörög az étolajbiznisz, és a határ túloldaláról érkező élelmes spekulánsok nagy mennyiségben szerzik be Magyarországon ezt az alapvető élelmiszert, amelyre a magyar kormány árkorlátot vezetett be, olvasói levelet és fényképet kaptunk, ezúttal a távolabbi Hollandiából, egy ottani Coop üzletből, ami azt bizonyítja, hogy 

Nyugat-Európában a legális kereskedelemben is jó üzletnek bizonyul magyar alapvető élelmiszert árusítani.

A fényképen az Első Pesti Malom egy kilogrammos kiszerelésű lisztjei láthatók, amelyeket az akciónak köszönhetően kilónként 2,25 euróért, vagyis mintegy 900 forintért lehet megvásárolni.

Olvasónk azt írja, hogy július közepén készítette a fényképet egy holland Coop üzletben, ahol a magyar közreműködésnek köszönhetően szemmel láthatóan nyoma sincs finomliszthiánynak.

Micsoda biznisz!

Utánanéztünk, és a magyarországi gyártó webáruházában mindenféle kedvezmény nélkül 199 forintos kilónkénti áron bukkantunk ugyanerre a termékre. 

Hogy kerül a liszt Hollandiába?

Korábban a Napi.hu írt arról, hogy árkorláttal érintett magyar lisztet visznek Hollandiába, miközben itthon az egekben a kenyér ára.

A lap azt a kérdést feszegeti, hogy vajon miként kerülhet Hollandiába a magyar liszt, amikor gabonaexportstop is érvényben van. A válasz az, hogy a liszt nem gabona, csak abból készül. 

Rovatok