Index Vakbarát Hírportál

Itt vannak a határidők, amelyekre a katásoknak figyelniük kell

2022. augusztus 11., csütörtök 15:18

Mint ismeretes, augusztus 31-én megszűnik a 2013 óta fennálló kata, legalábbis nem olyan formában lesz elérhető, mint eddig, és a korábbinál csak egy jóval szűkebb kör választhatja.

A módosítások közel négyszázezer vállalkozót érintenek, nekik most meg kell találniuk a lehetőségek között a számukra megfelelő adózási formát. „Azt látjuk, hogy a katások részéről hatalmas az igény a szakmai tanácsadásra, hogy eldönthessék, milyen formában érdemes folytatniuk a vállalkozásukat. Kifejezetten nekik és erről szólt a legutóbbi, ingyenesen visszanézhető online szakmai rendezvényünk” – nyilatkozta Rammacher Zoltán, a K&H kkv-marketing- és értékesítéstámogatás vezetője, aki összegezte a legfontosabb dátumokat és teendőket, amelyekre figyelni kell:

Pánikra semmi ok

„Senkinek nem javasoljuk a kapkodást, most a tájékozódásra és számolásra kell koncentrálni. Fontos azonban tudni, hogy a jelenlegi kata mindenki számára megszűnik. Aki megfelel az új kata szabályainak, nem lesz automatikusan új katás, arra szeptember 25-ig be kell jelentkeznie” – derült ki Szilágyi Anita, a K&H szakértője nyilatkozatából a sajtóközleményük szerint.

(Borítókép: Index)

Rovatok