Index Vakbarát Hírportál

Jó hír a Horvátországban nyaralóknak

2022. augusztus 15., hétfő 20:56

A horvát kormány hétfőn közölte, hogy Horvátországban keddtől tovább csökken az üzemanyagok ára.

A rendelet – amely szerint a benzin kiskereskedelmi ára 0,11 lipával 11,19 kunára (594,86 forint), a gázolajé 0,02 lipával 12,12 kunára (644,30 forint) csökken – augusztus 23-áig lesz érvényben.

Az árszabás – amely a benzin és a gázolaj esetében egyaránt literenként 0,65 kuna kiskereskedelmi árrést határoz meg – az ország összes kiskereskedelmi töltőállomására vonatkozik – olvasható a közleményben, amely megjegyzi, hogy a kormány beavatkozása nélkül a benzin és a dízel literenkénti ára valamivel több mint két kunával (106 forinttal) növekedne éjféltől.

Andrej Plenkovic horvát kormányfő hétfőn újságíróknak úgy nyilatkozott: ami az energetikai helyzetet illeti, az üzemanyag árszabályozásán kívül egyelőre nem döntöttek konkrét intézkedésekről, de más országokhoz hasonlóan ők is készülnek az őszre.

Megjegyezte, hogy az elmúlt hat évben a kabinet mindig lépett a horvát állampolgárok, a vállalkozók és a legkiszolgáltatottabb csoportok érdekében. Amint véget érnek a szabadságok, és a kormány megkezdi a munkát, felmérik a helyzetet, majd az igényektől függően beavatkoznak az árak alakulásába.

Horvátországban egyébként sokkoló árakkal szembesülnek a magyar vakációzók, erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Rovatok