Index Vakbarát Hírportál

Két új miniszteri biztost nevezett ki a kormány

2022. augusztus 18., csütörtök 21:59

A kormány két új miniszteri biztost nevezett ki; Horváth László a villamos energia ellátásbiztonságáért, Riz Gábor pedig a lignittermelés növeléséért fog felelni.

A csütörtökön megjelent Magyar Közlönyből kiderül, hogy a kormány kinevezett két új miniszteri biztost. Egyikük Horváth László Heves megyei országgyűlési képviselő, aki a villamos energia ellátásbiztonságáért felelős miniszteri biztos lesz 2022. szeptember 1-től 2024. augusztus 31-ig.

Horváth László feladata lesz többek között a Mátrai Erőmű működésének optimalizálása, az ahhoz kapcsolódó térségfejlesztési program kidolgozása, illetve az erőmű lignit-villamosenergia termelésének fokozása. Emellett ő fogja felmérni az erőműhöz kapcsolódó térségi, gazdasági, társadalmi folyamatokat a régióban.

Riz Gábor ózdi országgyűlési képviselő pedig a magyarországi lignittermelés növeléséért, a villamos energia ellátásbiztonságáért és a lakossági fűtési célú energiaellátás biztonságáért felelős miniszteri biztos lesz 2022. szeptember 1-től 2024. augusztus 31-ig.

Riz Gábornak az lesz a feladata, hogy felmérje és elemezze a barnakőszén- és lignittermelés növeléséhez szükséges beruházásokat, illetve azok költségigényét, emellett ő méri majd fel és elemzi a barnakőszén- és lignittermelés fokozásához szükséges munkaerőigényt és a munkaerő szakképzettségének helyzetét.

Mindkét újonnan kinevezett miniszteri biztos havi bruttó 520 ezer forintot és egyéb juttatásokat fog kapni.

Rovatok