Index Vakbarát Hírportál

Még lehet pályázni elektromos kerékpárra

2022. augusztus 18., csütörtök 17:46

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. felhívásából kiderült, hogy még 140 millió forint pedelec- és 109 millió forint e-cargo-támogatásra lehet pályázni.

A Pedelec-2022 pályázat egymilliárd forintos keretéből 860 millió forintra érkezett eddig pályázat, így 140 millió forint támogatásra lehet még pályázni. „Az elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárok pályázatának négyszázmillió forintos keretéből 291 millió forintra érkezett 144 pályázat 244 e-cargo-kerékpárra. Összesen 3011 nyomatékszenzoros és 3193 pedálszenzoros pedeleckerékpárra érkezett pályázat” – derült ki a cég sajtóközleményéből.

A pályázatértékelési folyamatban eddig 5774 pályázat kapott megfelelt minősítést, ezeket összesen nyolcszázmillió forint támogatásra adták be. „Pályázatunkon a biciklik bruttó vételárának fele, de hajtási rendszertől függően legfeljebb százezer, illetve 180 ezer forint összegű támogatás nyerhető el” – derül ki posztjukból. Az elektromos rásegítésű kerékpárokra ezen az oldalon van lehetőség benyújtani pályázatot 2023. április 14-ig vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.

A magyarországi egyéni vállalkozók egy, a gazdasági társaságok, civil szervezetek, egyesületek, egyházi szervezetek és önkormányzatok maximum öt e-cargót szerezhetnek be utófinanszírozott támogatással. Egy kerékpárra legfeljebb ötszázezer forint támogatást igényelhetnek. 

Rovatok