Index Vakbarát Hírportál

Több száz benzinkút döntött a bezárás mellett a hétvégén

2022. augusztus 20., szombat 19:34

Megnövekedtek a sorok a töltőállomásokon, azonban nagyjából 200-250 független benzinkút korlátozza a tevékenységét a hétvégén – közölte Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke.

Az érdekvédelmi szervezet elnöke sikeresnek nevezete a demonstrációjukat, amivel arra akarták felhívni a figyelmet, hogy a benzinárstop miatt 278 napja gyakorlatilag megszűnt a megélhetésük. „Elkeseredett emberekről, kis családi vállalkozásokról van szó” – mondta Egri Gábor a hvg.hu-nak.

Az FBSZ elnöke kiemelte: ők elsősorban érdekképviseletet igyekeznek nyújtani a független benzinkutasoknak, így bővebb tájékoztatást sem tudott arról adni, hogy a későbbiekben terveznek-e hasonló demonstrációt vagy akár demonstrációkat tartani, minderről a tagság dönt.

Csak a kormányon múlik, hogy mi lesz. Az összes független benzinkutas abban reménykedik, hogy a kormány előbb-utóbb kivezeti a benzinárstopot, azonban akkor is kérdés lesz, hogy milyen irányba viszik a lakosság támogatását

– idézte a lap Egri Gábort.

Az Index is írt arról, hogy a Független Benzinkutak Szövetsége tiltakozó akciót tervezett augusztus 19–20-ára, de a kormánnyal történt egyeztetés után úgy határozott, a kis benzinkutak ezentúl saját hatáskörben dönthetik el, hogy kinyitnak-e, vagy sem.

Egri Gábor volt az Indexen futó Kibeszélő legutóbbi vendége. A műsorban többek között arról is beszélt, hogy mikor lehet 480 forint alatt az üzemanyag ára.

(Borítókép: Sean Gallup / Getty Images)

 

Rovatok