Index Vakbarát Hírportál

Még lehet pályázni elektromos biciklik vásárlására

2022. augusztus 22., hétfő 13:41

Továbbra is lehet pályázni az elektromos rásegítésű biciklik árának támogatására – közölte Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedési államtitkára. A minisztérium bárkinek finanszírozza a feltételeknek megfelelő pedelec felét, akinek van lakcímkártyája és adószáma.

Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár közösségi oldalán felhívta a figyelmet, hogy még lehet pályázni az elektromos kerékpárok árának támogatására. Még több mint 100 millió forint szabad az összesen egymilliárdos keretből.

A Technológiai és Ipari Minisztérium bárkinek kifizeti a feltételeknek megfelelő pedelec felét, akinek van bejelentett magyar lakcíme és adószáma, és időben pályázik.

A pályázók olyan kerékpárokra igényelhetnek támogatást, amelyek legnagyobb folyamatos névleges teljesítménye maximum 250 watt, és a rásegítő villanymotor csak akkor hajt, ha a kerékpáros is, továbbá 25 km/óránál nagyobb sebességnél a motor kikapcsol.

A támogatás mértéke 50%, de legfeljebb 100 000 forint, ha a járműnek pedálszenzoros hajtásrendszere van, és 180 000 forint, ha nyomatékszenzoros. A rásegítéses bicikli ára az első esetben nem haladhatja meg a 600 000 forintot, a második esetben a kétszeresét.

További részletek ezen a honlapon.

Rovatok