Index Vakbarát Hírportál

Látványosan bővült a Mészáros-csoport, de még mindig a Posta a legnagyobb munkaadó

2022. augusztus 22., hétfő 09:17

A tavalyi 295 céget követően idén már több mint 340 vállalatot foglal magába Mészáros Lőrinc cégcsoportja.

Mészáros Lőrinc érdekeltségei azonban még mindig nem a legnagyobb foglalkoztatók az országban. A Magyar Posta a létszám folyamatos csökkenése ellenére továbbra is tartja első helyét ezen a listán.

Pedig tavaly úgy tűnt, hogy a Mészáros-csoport akár egy éven belül is a legnagyobb hazai foglalkoztatóvá válhat. A felcsúti milliárdos birodalma folyamatosan nőtt, miközben a postánál dolgozók száma évente nagyjából ezer fővel csökkent – írja a g7.hu.

A Mészáros-csoporthoz tartozó vállalatok száma jelentősen nőtt az elmúlt egy évben. Jelenleg 343 társaságot tömörít a cégbirodalom, azaz bő egy év alatt 48 vállalattal bővültek.

25 ezren dolgoznak a Mészáros-birodalomban

Ennek ellenére az alkalmazotti létszám nem emelkedett érdemben: akárcsak tavaly, most is valamivel több mint 25 ezer ember dolgozik a csoport valamely cégének. A Mészáros-érdekeltségek közül a Magyar Bankholdingnál dolgoznak a legtöbben, nagyjából 12 ezren.

Szintén nagy foglalkoztató a Gallicoop és a Tigáz, amelyeknél éves összevetésben minimális visszaesés volt. A Hunguest Hotels viszont jelentősen bővített 2021 óta. A szállodaláncnál a járvány idején rengeteg embert elküldtek, tavaly nyáron azonban elkezdték ismét növelni a munkavállalói létszámot, így a társaságnál nagyjából 200 emberrel dolgozik több most, mint egy éve.

(Borítókép: Nagy Tamás/Index)

Rovatok