Index Vakbarát Hírportál

Fájhat az embereknek a német kormány legújabb tervezete

2022. augusztus 22., hétfő 05:54

A német kormány elsőbbséget adna a szénvonatoknak a személyszállítással szemben a vasúthálózaton, mivel az ország energiaválsággal küzd – jelentette a Welt am Sonntag című újság egy javaslattervezetre hivatkozva.

Németországban általában a személyszállítás élvez elsőbbséget, és a menetrendek is ehhez igazodnak. Ezért a tervezet magában hordozza a káosz veszélyét, írja a Bloomberg.

Németország történelmi jelentőségű gazdasági válsággal küzd, amely felerősítette az inflációt és a recesszió szélére sodorta az országot. Oroszország az ukrajnai háború közepette drasztikusan csökkentette a földgázforgalmat a kulcsfontosságú Északi Áramlat 1 gázvezetéken. A hőség és aszály pedig megnehezítette az üzemanyag szállítását Európa fő folyóin keresztül.

A tervezetet valószínűleg hamarosan elfogadják, mivel egyre nagyobb a nyomás az üzemanyag vasúton történő szállításának felgyorsítására – írja a Welt am Sonntag. Németországnak a szénszállítás javítására is szüksége van ahhoz, hogy az energiabiztonság növelése érdekében az erőműveket érintő terveit érvényesíteni tudja.

Rovatok