Index Vakbarát Hírportál

Eladná a velencei-tavi kempingjének egy részét a gárdonyi önkormányzat

2022. augusztus 24., szerda 13:42

A gárdonyi önkormányzat kiírt egy pályázatot az egyik velencei-tavi ingatlanjuk megvételére.

A város vezetése az összesen több mint hathektáros Park Kempingből adna el egy 9152 négyzetméteres részt. A pályázatban a minimális eladási árat 709 millió forintban szabták meg, de a kétfordulós, licittárgyalásos pályázatban akár ennél is magasabb lehet a végső ár. 

Az ajánlatokat szeptember 19-éig kell benyújtaniuk az érdeklődőknek. A 24.hu kereste Tóth István gárdonyi fideszes polgármestert azzal kapcsolatban, hogy mi indokolja az ingatlan eladását, de nem kaptak választ a kérdésre.

Az egyik helyi önkormányzati képviselő viszont nyilatkozott az ügylet részleteiről. Eötvös Pál szerint a polgármester azzal érvelt a képviselő-testület előtt, hogy a kemping területe csak minimálisan csökkenne ezáltal, és hogy az eladandó terület most amúgy sincs kihasználva. A képviselő szerint ugyanakkor az utóbbi években sátras és lakókocsis turisták például nyaraltak azon a területen, valamint a horgászok is használták a kempingnek azt a részét, tehát a gyakorlatban hellyel-közzel azért használják az eladásra hirdetett ingatlanrészt. 

Rovatok