Index Vakbarát Hírportál

Vigyázzon, mit vásárolt: több élelmiszert is visszahívott az Aldi Magyarország

2022. augusztus 26., péntek 11:32

Nem megfelelő érzékszervileg, ezért visszahívta és ki is vonta a forgalomból a Golden Seafood gyorsfagyasztott tengeri hekktörzset az Aldi Magyarország. A vállalat egy füstölt baromfivirsli esetében is hasonlóan döntött.

Gyorsfagyasztott tengeri hekktörzset hívott vissza az Aldi Magyarország, amelyet az élelmiszerlánc ki is vont a forgalomból. A termék érzékszervileg nem megfelelő – közölte pénteken a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A visszahívás a 2023. július 9-i minőségmegőrzési idejű, 900 grammos Golden Seafood gyorsfagyasztott tengeri hekktörzsre vonatkozik. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a terméket ne fogyasszák el. Az árucikk bármelyik Aldi üzletbe visszavihető, árát blokk nélkül is visszatérítik.

Baromfivirslit is visszahívott az Aldi

A hivatal később közölte, hogy egy 2022. augusztus 30-i minőségmegőrzési idejű, 240 grammos füstölt baromfivirslit is visszahívott a forgalomból, Listeria monocytogenes baktérium esetleges jelenléte miatt. Mint írják, a virsli bármelyik Aldi üzletbe visszavihető, árát blokk nélkül is visszatérítik.

A Nébih tájékoztatása szerint a Listeria monocytogenes a természetben széles körben előforduló, emberi megbetegedést okozó baktérium.

A megbetegedéseknél lényeges szerepet játszik az immunrendszer állapota; egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a baktériummal szennyezett élelmiszer fogyasztása, de legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat.

Rovatok