Index Vakbarát Hírportál

Alkalmazotti jogviszonyt ajánl munkavállalóinak a kata helyett a hazai futárcég

2022. augusztus 30., kedd 05:58

A Kifli.hu nevű futárcég a jövőben alkalmazotti jogviszonyt kínál munkavállalóinak, miután szeptembertől megváltoznak a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) feltételei.

Alkalmazotti jogviszonyt kínál a jövőben futárainak a Kifli.hu nevű futárcég. Az eddig alvállalkozóként foglalkoztatott munkavállalók többsége katás egyéni vállalkozó volt, az adózási módot érintő változások miatt azonban szeptembertől már nem fenntartható ez a modell.

Klekner Péter, a cég ügyvezetője a hvg.hu-val közölte, hogy az újonnan érkező futárok bruttó 30 ezer forint kiindulási bónuszt is kapnak az első hónap után. A sikeres jelentkezés kritériumai között ugyanakkor B kategóriás jogosítvány, valamint másfél éves balesetmentes vezetési tapasztalat is szükséges.

A társaság beszámolója szerint a Kifli.hu jelenleg 300 futárral dolgozik, a létszámot pedig további 120 munkavállalóval szeretnék bővíteni.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy az egyik legnagyobb hazai futárcégként számontartott Foodpanda átlagosan 18 százalékkal emeli a futárai fizetését.

A Foodpanda az emelésen kívül felajánlotta, hogy az átalányadózásra váltás miattmegemelkedett adminisztrációs terhek   enyhítésére könyvelőket ajánl a futároknak.

Az Országgyűlés még  július 12-én módosította a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt. Ennek értelmében szeptembertől a katások csak magánszemélyeknek számlázhatnak, cégeknek nem.

(Borítókép: Papajcsik Péter/Index)

Rovatok