Index Vakbarát Hírportál

Több mint másfél milliárd forintos profitot ért el az első félévben a 4iG

2022. augusztus 31., szerda 20:36

A romló gazdasági helyzet hatásait a bevételek diverzifikációjával és konszolidációs folyamatokkal ellensúlyozta a távközlési cégcsoport.

A 4iG árbevétele 2022 első félévében 121,85 milliárd forint volt, az adózott eredmény 1,6 milliárd forintot tett ki. A csoport működésében továbbra is a távközlési szegmens dominál, a bevételek közel háromnegyede (73 százaléka) ebből a szektorból származott. A 4iG továbbra is „újabb kiemelkedő piaci pozíciók elérésére törekszik Magyarországon és a nyugat-balkáni régióban” – olvasható a cég közleményében.

A 4iG Nyrt. 2022 első felében sikeresen lezárta expanziós stratégiájának első szakaszát, amely során rendszerintegrátor vállalatból Magyarország egyik vezető, komplex szolgáltatásokat nyújtó regionálisan cégcsoportjává fejlődött – tette közzé a tőkepiaci vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A romló gazdasági környezet hatásait a cég részben ellensúlyozni tudta a bevételek diverzifikációjával és a távközlési üzletágban megkezdett integrációs, észszerűsítési és konszolidációs folyamatokkal.

A Vodafone Magyarország megvásárlása

Természetesen arról is írtak, hogy a 4iG a kormánnyal közösen előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást kötött a Vodafone Magyarország Zrt. megvásárlásáról. „Az akvizíció során a 4iG Nyrt. 51 százalékos, míg a Magyar Állam 49 százalékos részesedést szerezhet Magyarország második legnagyobb távközlési vállalatában. A tranzakció eredményeként a 4iG a vezetékes távközlési szolgáltatások mellett a mobilpiacon is Magyarország egyik meghatározó szereplővé válhat” – olvasható a közleményben.

A stratégiai akvizíció kapcsán lapunknak exkluzív interjút adott a cégcsoport elnök-vezérigazgatója, Jászai Gellért, aki elárulta, hogy nem az állam kereste meg a 4iG-t a Vodafone megvásárlása kapcsán, pont fordítva történt. 

Rovatok