Index Vakbarát Hírportál

Modern raktárbázist építenek Dunakeszin

2022. szeptember 2., péntek 17:47

Mintegy 600 millió forintos beruházással, 830 négyzetméteres automatizált raktárral bővíti dunakeszi logisztikai bázisát a világítástechnikai piacon működő Tracon Budapest Kft., hogy lépest tudjon tartani a növekvő rendelésállománnyal – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A világítástechnikai piacon működő Tracon Budapest Kft. Dunakeszin 830 négyzetméteres automatizált raktárral bővíti logisztikai bázisát. A beruházásra a növekvő rendelésállomány miatt van szüksége a vállalatnak. A Széchenyi Terv Plusz keretében megvalósuló projekt 269,5 millió forint európai uniós, feltételesen vissza nem térítendő támogatással, valamint 329,4 millió forint saját forrásból valósul meg.

A több mint három évtizedes múltra visszatekintő, magyar tulajdonú Tracon a világítástechnikai piac meghatározó szereplője Közép-Kelet-Európában: fő tevékenységi területe a kisfeszültségű villamos készülékek és alkatrészek nagy- és kiskereskedelme, továbbá az ezek felhasználásával, alkalmazásával kapcsolatos műszaki tanácsadás.

A Tracon Budapest hét országban van jelen leányvállalatain keresztül, ahol nagykereskedelmi tevékenységet végeznek, de szinte egész Európába szállítanak. A 2022 végére megvalósuló beruházással a társaság célja a gyorsabb kiszállítási idő biztosítása és a kiszolgálás minőségének javítása

– tájékoztatta az MTI-t a cég ügyvezető igazgatója, Gömbös László.

A projekt keretében a legmodernebb, a világcégek által is használt automatizált raktárrendszert építenek a cég jelenlegi, 7 ezer négyzetméteres logisztikai központja mellett.

A beruházás részét képezi az új raktárbázis energiaellátását teljes mértékben fedező, 50 kilowattóra kapacitású napelempark, amelynek telepítése a következő hónapokban befejeződhet.

A Tracon Budapest árbevétele 2021-ben 9,752 milliárd forintra nőtt az előző évi 8,206 milliárd forintról. Az export 2021-ben az összbevétel 34 százalékát tette ki. Az adózott eredmény ugyanebben az időszakban 1,274 milliárdról 2,077 milliárd forintra emelkedett.

Az idei eredményvárakozást az árfolyamváltozások és a dráguló beszerzési források miatt 10,5 milliárd forintról 11,8-12 milliárd forintra emelte a társaság.

Az átlagos létszám az anyacégnél tavaly év végén 133 fő, a leányvállalatokkal együtt pedig 250 fő volt.

Rovatok