Index Vakbarát Hírportál

A Lufthansa járatainak törlése miatt tömeges tüntetés indult

2022. szeptember 2., péntek 13:17

A német légitársaság járatainak törlése után tömegek tiltakoznak a delhi repülőtér előtt. A Lufthansa pilótái péntekre sztrájkot hirdettek, és a munkabeszüntetést éjféltől el is kezdték.

Kisebb tömeg gyűlt össze péntek kora reggel a delhi Indira Gandhi nemzetközi repülőtér 3-as terminálja előtt, és vagy teljes visszatérítést, vagy más járatokra szóló jegyeket követeltek, miután a Lufthansa német légitársaság több száz járatot – köztük két, Frankfurtba és Münchenbe tartó indiai járatot – törölt az éjfélkor kezdődött szakszervezeti sztrájk miatt. 

A delhi repülőtéren a tömeg kántálta, hogy igazságot akar, miközben a becsekkolás felé haladó sor teljesen megállt.

A Lufthansa várhatóan akár összesen 800, péntekre tervezett járatot is törölni fog, és ez valószínűleg 1,3 millió utast érint – írja a Hindustan Times. A légitársaság elismerte, hogy a sztrájk jelentős hatással lesz a járatüzemeltetésre, ami az utasokat is érinti, mivel az európai országokban több tízezer ember tér haza a nyaralásáról.

Mint arról csütörtökön beszámoltunk, a pénteki sztrájkot a Lufthansa német légitársaság pilótáit egyesítő szakszervezete (Vereinigung Cockpit – VC) szervezte a béremelésekről való egyeztetések elmaradása miatt. 

A sztrájk előtt a személyzethiány okozott nehézségeket, zűrzavaros állapotokat a repülőtereken. A folyamatos járattörlés káoszba sodorta az iparágat a nyáron, a Lufthansa és más légitársaságok több ezer járatot töröltek.

Rovatok