Index Vakbarát Hírportál

Svájc második legnagyobb bankja ötezer ember leépítését tervezi

2022. szeptember 2., péntek 14:09

A Credit Suisse, Svájc második legnagyobb bankja a költségcsökkentés részeként mintegy ötezer munkahely megszüntetését fontolgatja, ami körülbelül minden tizedik pozíciót érintheti.

A lehetséges létszámcsökkentés a Credit Suisse és új vezérigazgatója, Ulrich Koerner kihívása, akit a bank költségeinek visszaszorításával bíztak meg.

A bank nem kívánt nyilatkozni azontúl, hogy megismételte, hogy a harmadik negyedévi eredményekkel egyidejűleg tájékoztatást fog adni a stratégia felülvizsgálatáról, mondván, hogy az eredményekről szóló bármilyen jelentés spekulatív.

Az új vezérigazgató leépítésekről dönthet

A Credit Suisse a 2022-es évet átmeneti évnek nevezte, amely az őrségváltást, a befektetési banki kockázatvállalás visszaszorítását célzó átszervezést és a vagyonkezelés megerősítését foglalja magában.

A zürichi székhelyű bank elutasította azokat a spekulációkat, amelyek szerint megvásárolhatják. A létszámleépítésről szóló tárgyalások még folynak, a leépítések száma még változhat – írja a Reuters.

A Credit Suisse közölte, hogy középtávon 15,5 milliárd svájci frank alá csökkenti költségeit, szemben az idei 16,8 milliárd frankos éves költséggel. Egyelőre nem vázolta fel pontosan a munkahelyek leépítését.

Az alig több mint egy hónapja a vezérigazgatóvá előléptetett Ulrich Koerner a befektetési banki tevékenység visszaszorítását és több mint egymilliárd dolláros költségcsökkentést kapta feladatul, hogy segítsen a banknak kilábalni a gazdasági nehézségeiből.

(Borítókép: Stefan Wermuth / Bloomberg / Getty Images Hungary)

Rovatok