Index Vakbarát Hírportál

Döntés született a kis benzinkutakon megvásárolható üzemanyag mennyiségéről

2022. szeptember 2., péntek 10:30

A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) csütörtöki közgyűlésének döntése javíthatja Magyarország üzemanyag-ellátását.

A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) a csütörtöki közgyűlésén az alábbi döntést hozta: a szövetségükbe tartozó benzinkutak, illetve társult vállalkozások szabadítsák fel meglévő készleteiket, lehetőségeikhez képest korlátozás nélkül szolgálják ki ügyfeleiket. 

A szövetség ezzel a döntéssel kíván hozzájárulni az ország folyamatos, akadálymentesebb mobilitásához.

Az Index a közgyűléssel kapcsolatosan megkereste Egri Gábort, a Független Benzinkutak Szövetségének elnökét, aki a döntést három pontban indokolta:

  1. A szövetség ezzel a döntéssel kíván reagálni a sajtóban egyre gyakrabban felmerülő hírekre, miszerint az egyes hálózatokban nincs üzemanyag. „Ezért úgy döntöttünk, ezzel szeretnének javítani az ország ellátásbiztonságán” – mondta Egri Gábor.
  2. Ezzel a döntéssel kívánják mutatni a vásárlóiknak, hogy rendelkezésre állnak, illetve a kis benzinkutak szeretnének szolidaritást vállalni az autósok iránt. 
  3. Ezek a benzinkutak fontos szereplők a kereskedelemben, hiszen fontos árszabályozók voltak a piacon – emlékeztetett erre az FBSZ elnöke –, mert az ársapka előtt olcsóbban tudták értékesíteni az üzemanyagokat a költséghatékonyság miatt. Ezt a szerepüket szeretnék ezzel a döntéssel a továbbiakban is biztosítani.

Egri Gábor felhívta arra figyelmet, hogy „a nagyvállalatoknak az árstop kivezetése után szolidaritásra lesz szükség, hiszen külső tényező miatt nyerték meg a piacot”.

(Borítókép:  Phil Walter / Getty Images)

Rovatok