Index Vakbarát Hírportál

Nagyot esik az üzemanyagok piaci ára

2022. szeptember 5., hétfő 12:00

Szerdától újra változik az üzemanyag piaci ára Magyarországon, most azonban sokan örülhetnek, jelentősen kevesebbet kell fizetni a benzinért és a gázolajért.

Szerdától jelentősen csökken a benzin és a gázolaj piaci ára is. A 95-ös benzinért literenként bruttó 30 forinttal kell kevesebbet fizetni, a gázolaj piaci ára pedig bruttó 35 forinttal lesz a hét közepén kevesebb – írja a holtankoljak.hu.

A hatósági 480 forintos árak mellett az alábbi piaci árakkal találkozhatunk a kutakon: 

A kormány által bevezetett árstop továbbra is érvényben van, így a lakosság nagy része az eddigi, 480 forintos áron tankolhat. Azoknak viszont, akik már csak piaci áron tudják megtölteni a járművüket, jó hír lehet az árcsökkenés.

A magyarországi benzinkutakon továbbra is üzemanyaghiány van, és novembernél előbb nem is javulhat a helyzet – erről Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője nyilatkozott korábban. Elmondása szerint a kis benzinkutak csak csökkentett mennyiséghez jutnak hozzá, így az igényelt gázolajnak az 50, míg a benzinnek csupán a 35 százalékát kapják meg. Mint mondta, a független benzinkutaknál már sok esetben szerdán, csütörtökön elfogy a heti kvóta.

Rovatok