Index Vakbarát Hírportál

TIM: Rekordszintre ért a magyarországi ipari termelés

2022. szeptember 7., szerda 11:43

A Technológiai és Ipari Minisztérium arról számolt be a Facebookon, hogy a magyarországi ipari termelés harmadik hónapja növekszik, így az újabb rekordszintre ért.

Mint írják, az ipar teljesítménye összességében 7,6 százalékkal múlja felül a járványhelyzet előtti, 2020. januári értéket. A KSH júliusi előzetes adatai szerint a 2022-es év első hét hónapjában a megelőző esztendő azonos időszakához képest kimutatható növekedés csaknem 5 százalékos.

Hozzátették: a magyar ipari termelés súlyos bizonytalanságokkal és válságjelenségekkel terhelt nemzetközi környezetben bővült rekordszintre. 

A további kilátások az energiaárak drasztikus megemelkedése, az ellátási láncokban tapasztalható fennakadások miatt nehezen becsülhetők. Magyarországon a munkahelyteremtésre építő gazdaságpolitika az újabb gyártókapacitások kiépítésével ellensúlyozhatja a külső hatásokat – fejtették ki. 

A napokban jelentették be a valaha volt legnagyobb, mintegy 3000 milliárd forint összértékű magyarországi beruházást, amellyel a kínai CATL 9000 új munkahelyet hoz létre Debrecenben. Az elektromos autózáshoz, akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó fejlesztések mellett jelentős védelmi ipari kapacitások is növelhetik az ipar teljesítményét – áll a bejegyzésben.

Rovatok