Index Vakbarát Hírportál

Okosgyár épül Dunavecsén 16 milliárd forintból

2022. szeptember 8., csütörtök 05:59

Ötödik hazai üzemét építi Dunavecsén a Schneider Electric – adta hírül a társaság. A 20 ezer négyzetméteres, 16 milliárd forintos beruházással épülő, a tervek szerint karbonsemlegesen működő gyárban elektromos elosztóberendezésekhez szükséges középfeszültségű termékeket állítanak majd elő. A cég szerint az új üzem alkalmas lesz az európai piaci igények teljes körű kiszolgálására.

Veres Zsolt, a Schneider Electric vezérigazgatója szerint a cégcsoport folyamatos növekedésre számít a jövőben, mivel a fosszilis tüzelőanyagok kiváltására és a megújuló energiaforrások térnyerésére tett erőfeszítések, továbbá a gazdasági szerkezetváltásokból következő növekvő energiaigények miatt folyamatosan fejleszteni kell a közműhálózatokat és optimalizálni az energiafelhasználást. 

Az üzemben várhatóan 2024-ben indul majd meg a termelés, és a tervek szerint 500 magasan kvalifikált munkahelyet biztosítanak majd a környéken élőknek 2025 után.

A cégcsoport jelenleg négy gyárat üzemeltet Magyarországon, és egy régiós feladatokat ellátó, több mint 20 országot kiszolgáló logisztikai központot Szigetszentmiklóson.

Emellett Budapesten működik az üzleti, értékesítési és ügyfélszolgálati központja, az energia- és fenntarthatósági szolgáltatóközpontjának európai központja, illetve a társaság globális pénzügyi és beszerzési szolgáltatásokat nyújtó központja is. 

Rovatok