Index Vakbarát Hírportál

Lengyel médiaóriás vásárolja meg Magyarország egyik legnagyobb szállásfoglaló oldalát

2022. szeptember 12., hétfő 12:21 | aznap frissítve

A lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska Holding vásárolja meg a Szallas.hu-t is üzemeltető, az elmúlt években nemzetközi szereplővé vált Szallas Groupot – közölte a cég menedzsmentje és a tulajdonost képviselő PortfoLion Capital Partners.

A tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska a lengyel és a régiós piac több jelentős média- és e-kereskedelmi portáljának tulajdonosa. A cég eddig főleg Lengyelországra fókuszált, de a most bejelentett tranzakciónak köszönhetően jó néhány új állammal és termékkel gyarapodik, valamint több mint háromszorosára nő a tevékenysége által lefedett piac az ágazatban – írja a Világgazdaság.

A varsói székhelyű e-kereskedelmi és médiavállalat-csoport várhatóan 82 millió eurót fizet a PortfoLionból és magánemberekből álló tulajdonosi körnek.

A Szallas.hu 2007-es megalapítása után Magyarország egyik meghatározó szállásfoglaló oldalává vált. A PortfoLion 2015-ben vásárolta meg a céget az Exim és az OTP által biztosított forrásból. Először Lengyelországban, majd Romániában és Csehországban is akvizíciókat hajtott végre a cég.

A csoport árbevétele felvásárlások és a növekedés révén megtöbbszöröződött, az éves foglalások értéke a befektetés előtti évi 20 millió euróról 2021 és 2022 júniusa között 200 millióra nőtt. 

Az elmúlt egy évben több mint egymillió foglalásra került sor a csoport oldalain.

Több mint 87 ezer szálláshely közül választhatnak az utazók a csoport oldalain, ami a mostani tranzakcióval 100 ezer fölé nőhet. Szigetvári József, a Szallas Group vezérigazgatója szerint a tulajdonosváltás nem befolyásolja a cégcsoport termékeinek működését.

A változás legfeljebb annyiban érzékelhető, hogy a meglévő és leendő partnereket ezentúl több és jobb szolgáltatással, a vendégeket még több szálláshellyel szolgáljuk ki

– tette hozzá a vezérigazgató, aki elárulta, hogy Magyarországon további fejlesztéseket is terveznek. A tranzakció véglegesítése az ősz folyamán, az engedélyeztetési folyamat sikeres lezárása után várható.

Rovatok