Index Vakbarát Hírportál

MVM: Már lehet igényelni a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget

2022. szeptember 22., csütörtök 20:51

Már igényelhetik a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a többgenerációs családi házban élők – közölte csütörtökön az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. az MTI-vel.

A Magyar Villamos Művek (MVM) csütörtöki közleménye szerint a többgenerációs családi házaknál annyiszor lehet igénybe venni a rezsicsökkentett áron felhasználható 63 645 megajoule (MJ), legalább 1729 köbméter kedvezményes mennyiséget, ahány különálló lakás van az ingatlanban, de összesen legfeljebb négy lakás után.

Az MVM azt is hozzátette, hogy a kormány döntése értelmében azok a többgenerációs családi házak, ahol a különálló lakások gázfogyasztását egyetlen mérő méri, többletkedvezményt vehetnek igénybe, ennek feltétele, hogy a jegyző által kiállított hatósági bizonyítványt kell eljuttatni az MVM Next részére.

Azt javasolták, hogy a bizonyítványt, valamint az ehhez kapcsolódó – az MVM Next honlapjáról letölthető – nyomtatványt a minél gyorsabb ügyintézés érdekében a csaladikozosseg@mvm.hu e-mail-címre küldjék el. A dokumentumok időpontfoglalást követően személyesen a társaság ügyfélszolgálati irodáiban vagy postai úton is benyújthatók.

Fontos kiemelni, hogy nem jár visszamenőlegesen a kedvezményes többletmennyiség, azt az MVM Next a hatósági bizonyítvány benyújtását követő hónap elsejétől, időarányosan alkalmazza.

A közlemény szerint a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a tetőtér-beépítéssel vagy emeletráépítéssel létrehozott új lakásnál az új lakáshoz kapcsolódó lakáscélú állami támogatásról szóló támogatói okirat bemutatásával lehet igényelni, amelyet szintén az MVM Next honlapjáról letölthető nyomtatvánnyal együtt kell beküldeni.

Arra is rámutattak: amennyiben utólag kiderül, hogy jogosulatlanul vették igénybe a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget, azt az MVM Next a versenypiaci árakat tükröző ár másfélszeresével számolja el.

(Borítókép: Róka László / MTI)

Rovatok