Index Vakbarát Hírportál

Újabb hotelt sodor el a rezsicunami

2022. október 2., vasárnap 17:38

Az Eventrend öt szálloda üzemeltetését átadja.

Öt szálloda üzemeltetését adta át másnak az Eventrend Group, míg a bikácsi Zichy Hotel jövőjéről a bezárást követően döntenek – írta meg a hvg.hu. A magyarázat ismerősnek tűnik az utóbbi hetek történései után: nem gazdaságos a hotelek működtetése a magas energiaárak mellett.

A harmincéves múltra visszatekintő cég közleménye szerint átmenetileg kiszállnak a szállodaüzemeltetésből.

Az idén 16 milliárdos rekordbevételt elérő cégcsoport egészének biztonsága és stabil működése érdekében kellett meghozni a döntést.

Siófoktól Noszvajig

Az érintett szállodák, így a Siófoki Residence, a siófoki Active Holiday Hotel, a ráckevei Duna Relax, a noszvaji Oxigén Family, valamint a szintén noszvaji Tündérkert Hotel új üzemeltetővel folytatja tovább, míg a saját tulajdonú bikácsi Zichy Hotel jövőjéről a bezárást követően döntenek.

A megállapodások értelmében a tovább működő szállodákban dolgozó kollégák mindannyian megtarthatják állásukat, vagyis az ő megélhetésük ezzel a döntéssel nem került veszélybe, az új üzemeltető továbbra is számít rájuk. 

Az Eventrend az energiapiaci helyzet rendeződéséig ismét az eredeti tevékenységével, vagyis rendezvényszervezéssel, éttermi vendéglátással és koncessziós üzemeltetéssel foglalkozik.

Rovatok