Index Vakbarát Hírportál

A megemelt rezsitámogatás részleteit közölte Karácsony Gergely

2022. október 2., vasárnap 16:09

Hétfőtől igényelhető a megemelt összegű fővárosi rezsitámogatás – jelentette be közösségi oldalán Karácsony Gergely.

„A rászoruló családok és a létminimum alatti nyugdíjban részesülők évi 48 ezer, a valódi átlagnyugdíj alatti nyugdíjjal rendelkezők évi 24 ezer forint támogatást kaphatnak, amit a gáz-, villany-, víz-, csatorna- vagy távhőszámlán írunk jóvá” – írta bejegyzésében Budapest főpolgármestere.

Karácsony Gergely kiemelte: a kerületi és a fővárosi szociális támogatások nem zárják ki egymást, ha valaki mindkettőre jogosult, akkor mindkettőt meg is kaphatja.

A Budapest Veled Van szolidaritási program rezsitámogatási akciójának létrejöttét többek között azzal indokolta a Fővárosi Önkormányzat, hogy a drámai mértékű infláció, az elszabaduló energiaárak, az egekig emelkedő megélhetési költségek, továbbá a bezuhanó forintárfolyam mellett ráadásul a rezsiköltségek emelkedése hirtelen, felkészülési idő nélkül, óriási mértékben szakadt rá az emberekre.

A főpolgármester korábban arról tájékoztatott, hogy a fővárosban nem zárnak be közintézményeket, és nem kapcsolják le a közvilágítást.

„Ha azoknak az elemzéseknek lesz igazuk, amik azt mondják, hogy a jövő év második felében már kisebb, reálisabb energiaárakkal kell kalkulálnunk, a szokásos egyéves vagy kétéves beszerzések helyett most negyedévre fogunk beszerezni áramot, és így biztosítjuk azokat a közszolgáltatásokat, amelyeket, ha esik, ha fúj, mindenképpen biztosítani kell” – közölte az ATV Híradójával Karácsony Gergely.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok