Index Vakbarát Hírportál

Bajban vannak az MKB Bank ügyfelei, adathalászok fenyegetik őket

2022. október 2., vasárnap 16:40

Az MKB Bank ügyfeleit célzó adathalász-kísérletekre figyelmeztetett a pénzintézet az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében, a legújabb módszerrel a Google keresőjében hirdetik oldalaikat a csalók.

A közlemény szerint több bejelentés is érkezett az MKB Bankhoz, miszerint ügyfeleik a Google keresőjéből adathalász linkre kattintottak.

A bank szakemberei ezért azt javasolják, hogy az ügyfelek soha ne a böngészőben keressenek rá az internetbank oldalára, hanem mindig a hivatalos honlapról – az MKB Bank esetében a www.mkb.hu oldalról – nyissák meg az online bankoláshoz használt felületet.

Azt is kérték, hogy ellenőrizzék a böngésző címsorában szereplő címet, és amennyiben bankjuknál nem a https://login-online.mkb.hu/ vagy a https://www.mkbnetbankar.hu/ cím szerepel, illetve az nem .hu-ra végződik, azonnal zárják be a böngészőt.

Fontosnak nevezték, hogy az ügyfelek mindig olvassák el az SMS-ben küldött jóváhagyó kódot tartalmazó üzenetet, ellenőrizve, mihez adják jóváhagyásukat, és az applikációval történő jóváhagyáskor is ellenőrizzék az aláírandó tranzakciót.

Amennyiben bárki bizonytalan az MKB Banktól kapott üzenetekkel kapcsolatban, azonnal hívja a TeleBankot a 06 80 350 350-es telefonszámon – hangsúlyozták.

Azoknak, akik megnyitották a hivatkozást, és megadták az adataikat, azt tanácsolták, hogy azonnal keressék fel a bank ügyfélszolgálatát, és függesszék fel netbankjogosultságukat.

Rovatok