Index Vakbarát Hírportál

A Mol szerint semmi értelme felhalmozni az üzemanyagot

2022. október 3., hétfő 19:08

Folyamatosan elemzi a Mol, hogy kell-e szűkíteni a hatósági áras üzemanyagra jogosultak körét – emelte ki Orosz András, a vállalat kiskereskedelmi igazgatója. Legfontosabb feladatuknak pedig azt tartja, hogy az év végéig se alakuljon ki készlethiány.

A Mol kiskereskedelmi igazgatója szerint az üzemanyaghiány legfőbb oka az, hogy az üzemanyag-fogyasztás idén többszörös rekordokat döntött. Ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy az áruhiány a benzinkutakon csupán elszórtan és rövid ideig áll fenn, így összességében azt lehet elmondani, hogy mindenki hozzájut az üzemanyaghoz. 

Orosz András szerint a legjobb az, ha mindenki annyi üzemanyagot vesz, amennyire szüksége van, mivel így nem alakul ki hiány a töltőállomásokon. 

Semmi értelme és indokolatlan is felhalmozni az üzemanyagot

– hangsúlyozta az RTL Híradónak az igazgató. Arról pedig, hogy indokoltnak tartja-e azok körének szűkítését, akik hatósági áron tankolhatnak, úgy nyilatkozott, az érdekük az, hogy Magyarország üzemanyag-ellátása biztosítva legyen, ezért minden olyan intézkedést üdvözöltek eddig is, amelyek „a hazai fogyasztók védelmét szolgálja, például bezárt olyan kiskaput, mint az üzemanyag-turizmus”.

Meghosszabbított ársapka eredménye

Orosz András véleménye szerint a kormány által meghosszabbított ársapka után megnőtt a fogyasztás, de a megemelkedett forgalmat is ki tudják szolgálni. Feladatuknak pedig azt tartja, hogy az év végéig se alakuljon ki készlethiány. A szeptember 19-i szállítási hiányt pedig azzal magyarázta, hogy a Mol márciustól 258 olyan új partnerrel kötött nagykereskedelmi szerződést, akik esetében korlátozottan tudják kielégíteni az igényeket, mivel a rendelkezésükre álló üzemanyag-mennyiséget próbálják az ellátásbiztonság szempontjából a leghatékonyabban elosztani.

Azt vesszük folyamatosan figyelembe, hogy például a mentőautókban mindig legyen üzemanyag

– mondta az igazgató ezzel kapcsolatban, hozzátéve, hogy azt szeretnék, ha minden olyan fogyasztónak jutna üzemanyag, akinél kiemelten fontos, hogy hozzáférjen, emellett pedig az ország minden pontján elérhető legyen a lakosság számára is. 

(Borítókép: Orosz András 2017. március 23-án. Fotó: Marjai János / MTI)

Rovatok